בחודש האחרון תוקן חוק זכויות החולה פעמיים, כאשר בשני המקרים הטריגר לשינוי נבע גם מהשלכותיו הקשות של טבח 7.10 ומלחמת חרבות ברזל.
בסוף דצמבר התווסף תת-סעיף א(3א) לסעיף 20 בחוק, שעניינו מסירת מידע רפואי לאחר במצבים שונים, מבלי שהדבר ייחשב כהפרה של חובת הסודיות הרפואית. תת הסעיף החדש מאפשר מסירת מידע "לשם זיהוי גופה או חלק ממנה או לשם קביעת סיבת מוות" לגורמים כדוגמת המכון לרפואה משפטית.
ב-17 לינואר התווספו סעיפים 14א-ג, המאפשרים מינוי מקבל החלטות זמני לעניין טיפול רפואי, לחצי שנה, לפי היררכיה שנקבעה בקרב בני משפחתו הקרובים, וזאת באישור עו"ס ותוך תיעוד ברשומה הרפואית.
כפי שנכתב כאן בפוסט בנושא לפני כחודש וחצי – תיקון אחרון זה מסייע למלא את הלאקונה שהייתה קיימת בסעיף 15 לחוק, שעניינו מתן טיפול ללא קבלת הסכמה: במקרה של טיפולים פולשניים (מופיעים בתוספת לחוק ומחייבים הסכמה בכתב) ניתן היה לטפל ללא הסכמה רק בהינתן מצב חירום. במקרה שאינו דחוף, על אף חומרתו, לא ניתן עד כה לתת טיפול ונדרש תהליך בירוקרטי של מינוי אפוטרופוס או הפעלת ייפוי כח, אם ניתן מראש.
התיקון מאפשר כעת מתן כל טיפול (גם אם לא "חירום", דהיינו מיידי) ללא הסכמת המטופל שבאותה עת אינו מסוגל להבין בענייניו הרפואיים, אם ניתנה המלצת רופא מומחה והסכמת מקבל ההחלטות הזמני [ולמעט אשפוז פסיכיאטרי].
לנוסח החוק המלא והמעודכן ראו להלן:
Comments